Czekoladowy pomysł
Jakub Szymczuk/GN

Czekoladowy pomysł

Brak komentarzy: 0

Adam Śliwa

MGN 12/2012

publikacja 15.01.2013 11:50

Jest takie miejsce niedaleko Warszawy, jedyne w Polsce, gdzie powstaje pyszna, ciemna, prawdziwa czekolada. Taka, jak przed wiekami. Z ziaren kakaowca.

Od progu roznosi się tu smakowity zapach czekolady. Ale najpierw, zanim skosztujemy tego smakołyku, schodzimy do magazynu gdzie w workach leży jego początek, czyli ziarno kakaowca. O tajnikach powstawania prawdziwej czekolady opowiadają jej twórcy Krzysztof Stypułkowski i Tomasz Sienkiewicz, kumple ze szkolnej ławki.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..
Dyskusja zakończona.